Böyle bir moda çıktı. Toplum muhafazakarlaştıkça ve kadın düşmanlığı arttıkça, insanların aşk, sevgi, seks vs. gibi konuları iktidarın kendi dünyasındaki gibi anlamlandırabilmesi için kimi kadın ve erkekler kitaplar ve köşe yazıları yazmaya başladı.
Aşk konusunda. Aldatma konusunda. İlişkiler konusunda. Açık ve her şeyi konuşan bir toplum gibi görünelim ama kadın erkek ilişkilerini algılama açımız bu kişilerin çizdiği sınırlar içerisinde kalsın diye.
Bu kişilerden biri de Sinan Akyüz. Kendisini Hürriyet Pazar ekinde yayımlanan ve tüylerimi ürperttiği için gözümü kaçırarak okuduğum aşırı entellektüel röportajı ile tanıdım. Birkaç köşe yazısından fikir kusmuklarını ibret olsun diye paylaşıyorum.
“… her bi şeyden etkilenen bekar kızcağızlara diyorum ki, yalnız yaşamak aynaları olmayan bir eve benzer. unutmayın ki bekar bir kadının güvenebileceği, gece saat ikide yardım isteyebileceği bir erkek yoktur. bu kadınlar, gecenin iki sularında kendisini görmeye gelen bir erkeğin, kendisiyle seks yapmak için geldiğini de bilir. bu gerçeği bildikleri için de onlar şöyle dile gelir: koca gibi yar olmaz/kadın kocasız olmaz/kocasız kadının hali/oynaşan kediler gibi şen olmaz.”
Adam bir kadının yalnız yaşamasından o kadar korkmuş, bekar ve sevişen kadına o kadar takmış ki aşka gelip şiir yazmış.
İnsan Hakları ve Eşit Yurttaşlığa giriş – Yukarıdaki satırları yazan kişiye kadın düşmanı diyoruz. Bu sözlere de nefret söylemi.
İyi oku. Bir kadın dergisinin kadın editörü ne yazmıştı: “Özgürlük adına önümüze gelene verdik. Hem kendimizden iğrendik hem de erkeklerle pazarlık gücümüzü kaybettik. Üstelik artık erkeklerde bizimle evlenmiyor. Hani özgür olunca mutlu olacaktık!”
Entellektüel kişi bu satırları Duygu Asena’nın ölüm yıldönümünde onu andığı yazısında döktürüyor. Buna saygısızlık ve hayvanlık diyoruz. Türkiye’de bu satırlar ulusal gazetelerin köşelerine taşınabiliyor. Büyük gazetelerin pazar eklerinde böyle adamların kirli beyinlerinden çıkan adi fikirler büyük puntolarla feyz almamız gereken vecizeler olarak yer alabiliyor.
Bu duruma Sinan Akyüz kompleksi adını veriyoruz. Özgür kadınlar karşısındaki kompleksleri sağlıklarına zarar verecek kadar büyüyen erkekler, kadınların istedikleri kişiyle seks yapmasına tahammül edemez hale gelir. Bu durum bu kişilerin durdurulamayacak şekilde zırvalayarak sağa sola fikir boklarını tükürmesine sebep olur. Sinan Akyüz kompleksini yaşayan medya patronları ve siyasilerin bazıları bu kişiler gibi zırvalayamadıkları için bunların zırvalaması için gerekli ortamı hazırlar. Üzücü. Allah şifa versin.